Babassu olej

Babassu olej

INCI: Orbignya oleifera seed oil

Země původu: USA, Panama

Extrakční proces: Lisování za studena-nerafinovaný

Tento za studena lisovaný olej je získáván ze semen brazilského stromu s názvem Orbignya Oleifera neboli palma babassu. Babassu olej je bezesporu jedním z nejzajímavějších olejů v péči o vaše vousy, stejně tak jako o Vaši pleť. Za pokojové teploty je pevný, ale začíná tát ihned po styku s teplou pokožkou. Svým vzhledem i vlastnostmi připomíná kokosový olej, ale je mnohem lehčí a nezanechává mastný pocit. Vyživuje strukturu vousu a chová se jako kondicionér. Zlepšuje elasticitu vousu a zabraňuje jejich lámání. Obsahuje velké množství vitaminu E a má přirozeně protizánětlivé účinky.

Profil mastných kyselin:


Starší příspěvek Novější příspěvek