Baobab olej - Organic

Baobab olej - Organic

INCI: Adansonia digitata seed oil

Země původu: Afrika

Extrakční proces: Lisování za studena-nerafinovaný

Jak už samotný název napovídá, baobab olej pochází ze stromu baobab, který je původem z Afriky. Říká se mu také „strom vzhůru nohama“ jelikož jeho větve na vrcholku stromu vypadají jako kořeny. Tyto stromy se vyskytují ve východní a jižní Africe a jsou to nejstarší a stromy na světě. Průměrná doba růstu stromu baobab je 500 let, přičemž nejstarší exempláře rostou už 5000 let. Místní domorodci mu říkají „strom života“, jelikož se využívají téměř všechny části stromu, včetně kůry, listů, plodů a oleje. Samotný olej je vyráběn lisováním za studena z ořechů plodů stromu baobab. Baobab olej je lehký, snadno se vstřebává do pokožky a vousů a nezanechává mastný pocit a vzhled. Je doslova plný esenciálních mastných kyselin spolu s vitamíny A, D, E a F. Baobab olej má silně hydratační vlastnosti jak pro vousy, tak i pro pokožku pod nimi. Navíc zklidňuje podrážděnou pokožku a regeneruje ji. Je tak velmi vhodný pro suchou pokožku. Pleť také vyhlazuje a pomáhá regenerovat poškozenou, popraskanou a vrásčitou kůži. Je nekomedogenní, a tak je ho možno bez obav použít pro problematickou pokožku trpící na akné. Je to skvělý olej pro Vaše vousy, jelikož pomáhá regenerovat strukturu vousů, chrání je před teplem, sluncem a suchým prostředím a zabraňuje dalšímu vysychání. Navrací tak vousům hebkost, jemnost a lesk.

Profil mastných kyselin:


Starší příspěvek Novější příspěvek