Jojobový olej - Organic

Jojobový olej - Organic

INCI: Simmondsia chinensis seed oil

Země původu: USA, Panama

Extrakční proces: Lisování za studena-nerafinovaný

Olej z jojoby ve skutečnosti není olejem, nýbrž voskem, který je kapalný za pokojové teploty. Získává se lisování za studena z rostliny s názvem Simmondsia chinensis, jinak také Jojoba kalifornská – i když náš jojobový olej ve skutečnosti pochází z Panamy. Má výborné hydratační vlastnosti a svou chemickou strukturou se velice podobá struktuře kožního mazu. Jojobový olej má výborné protizánětlivé, anti-mikrobiální a protiplísňové účinky. Je nekomedogenní (neucpává póry) a hodí se pro všechny typy pleti – obzvláště pak pro citlivou a problematickou pleť se sklony k akné. Nezanechává mastný pocit a na pokožce vytváří ochrannou bariéru.

A teď to nejlepší – jojobový olej je jedním z TOP olejů pro Vaše vousy. Vlivem růstu vousů dochází k vysušování pleti pod vousy – veškerý kožní maz a vlhkost totiž „nasávají“ vousy a zanechávají pokožku vysušenou. Vysušená pokožka pak nepříjemně svědí a pálí, často se i odlupuje. Jojobový olej proniká do kůže, kde reguluje produkci kožního mazu, pokožku hydratuje, a tím zabraňuje svědění a odlupování. Dále vyživuje růstové folikuly vousů, odstraňuje nečistoty a vousům dodává příjemný nemastný lesk.

Profil mastných kyselin:


Starší příspěvek Novější příspěvek