Levandulový macerát ve slunečnicovém oleji

Levandulový macerát ve slunečnicovém oleji

INCI: Helianthus annuus seed oil and Lavandula augustifolia flower extract

Země původu: Francie

Extrakční proces: Nízkoteplotní macerace květů, Lisování za studena-nerafinovaný

Slunečnicový olej možná nepatří zrovna mezi nejtypičtější oleje používané v kosmetickém průmyslu a známe ho spíše z oblasti kulinářství, ale to neznamená, že zde nemá své místo. Tento olej se od toho, používaného v kuchyni, zásadně liší. Náš slunečnicový olej vzniká lisováním za studena plodů Slunečnice roční (Helianthus annuus).  Má vysoký obsah polynenasycených tuků a je zdrojem omega-6 esenciálních mastných kyselin. Obsahuje také množství vitaminu E, který chrání buňky pokožky před oxidativním stresem. Právě díky vysokému obsahu vitaminu E snáší vyšší teploty, má dlouho životnost a je velice odolný proti žluknutí. To z něj dělá jeden z nejlepších olejů pro maceraci bylin. V našem oleji jsou pomalým-nízkoteplotním procesem macerovány květy Levandule lékařské (Lavandula augustifolia), která je sbírána v Provence na jihu Francie. Tento olej má vynikající protizánětlivé účinky a je vhodný pro pleť, mající sklony k akné, odlupování kůže či ekzémech. našemu oleji navíc dodává charakteristický vonný podtón.

Profil mastných kyselin:


Starší příspěvek Novější příspěvek