Monoï z Tahiti - Organic

Monoï z Tahiti - Organic

INCI: Cocos nucifera oil and Gardenia taitensis flower extract

Země původu: Tahiti, Francouzská Polynésie

Extrakční proces: Nízkoteplotní macerace květů Gardénie tahitské, lisování za studena

Monoï znamená v Maohi, starobylém tradičním jazyce Francouzské Polynésie, "vonný olej". Tajemství Monoï z Tahiti spočívá v 100% přírodní směsi kokosové palmy (Cocos nucifera), a z místní květiny tiaré (Gardenia tahitensis). Dohromady tvoří výživný, pleť zvláčňující hydratační přípravek, který rychle proniká do kůže a působí coby přírodní bariéra proti dehydrataci. Obsahuje velké množství přírodních antioxidantů a je po staletí využíván pro boj s kožními problémy. Samotný olej pochází ze sušených kokosových ořechů palmy kokosovníku ořechoplodého, který roste na korálových atolech Francouzské Polynésie. Je získáván z prvního lisování za studena bez přídavku jakýchkoli chemikálií. Výsledkem je průzračný olej s charakteristicky hedvábně jemnou texturou. Květ tiaré je druhou klíčovou složkou Monoï. Jde o jednu z nejvýznamnějších rostlin na Tahiti, hojně využívanou pro lékařské a kosmetické účely. Našemu oleji navíc propůjčuje nádhernou sladkou vůni po vanilce a koření.

Profil mastných kyselin:

 


Novější příspěvek