Olej z dýňových semínek - Organic

Olej z dýňových semínek - Organic

INCI: Cucurbita pepo seed oil

Země původu: Čína

Extrakční proces: Lisování za studena-nerafinovaný

Širší veřejnosti nepříliš známý, ale z pohledu vousů a vlasů velice významný olej, získávaný lisováním za studena z dýňových semínek. Má sytě zelenou barvu a bohatě oříškovou vůni. Obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů z nichž nejvíce je zastoupen zinek, vitamin A a B7. Olej z dýňových semínek zlepšuje přirozený růst vlasů a vousů, chrání a hydratuje folikuly vousu, zvlhčuje a vyživuje vousy a dodává jim zdravý lesk. Dále pak chrání vousy před vnějšími vlivy jako jsou suchý a studený vzduch, sluneční paprsky a znečištění z ovzduší. Olej z dýňových semínek také hydratuje a zklidňuje pokožku, zlepšuje tón pleti a pomáhá ji se lépe regenerovat a hojit. Má protizánětlivé účinky, zabraňuje odlupování pleti a je vhodný pro problematickou pleť se sklony k akné.

Profil mastných kyselin:


Starší příspěvek Novější příspěvek