Opunciový olej - Organic

Opunciový olej - Organic

INCI: Opuntia ficus-indica seed oil

Země původu: Řecko

Extrakční proces: Lisování za studena-nerafinovaný

Opravdová lahůdka. Opunciový olej patří mezi nejluxusnější a zároveň také nejdražší oleje na světě. Získává se lisováním za studena z malých semínek, nacházejících se v plodech kaktusu s názvem Opuncie mexická nebo též nopál obecný (Opuntia ficus-indica). Jeho cena je nesmírně vysoká i proto, že výtěžnost lisování je velmi nízká a pohybuje se maximálně mezi 2 – 5 %. Olej je velice bohatý na vitamíny E a K, a také proteiny. Obsahuje také nejvyšší množství nenasycených mastných kyselin ze všech přírodních olejů, používaných v kosmetickém průmyslu s ideálním poměrem kyseliny linolové ke kyselině olejové 3:1. Díky vysokému obsahu kyseliny linolové, fytosterolů a polyfenolů je ideální hydratační olej, udržující pleť pod vousy měkkou a vláčnou.  Stimuluje produkci kolagenu, vyhlazuje pleť, uzavírá póry a působí proti černým tečkám. Zároveň zvyšuje pružnost pleti a navrací ji mladistvý vzhled.

Profil mastných kyselin:


Starší příspěvek