Ricinový olej - Organic

Ricinový olej - Organic

INCI: Ricinus communis seed oil

Země původu: Indie

Extrakční proces: Lisování za studena-nerafinovaný

Ricinový olej se získává lisováním ze semen Skočce obecného (Ricinus communis). Tato jednoletá rostlina má plody podobné kaštanu, které obsahují mála semínka s prudkým jedem – ricinem, který dokáže během chvíle usmrtit i dospělého člověka. Ale nemusíte se bát. Pro kosmetické účely se olej nejprve lisuje za studena a až poté se zahřívá, aby došlo ke ztrátě jedovatých látek. Nicméně i tak je ricinový olej vhodný pouze pro vnější použití, jelikož při vnitřním má silně projímavé účinky. A možná i proto je ricinový olej jedním z TOP olejů pro vaše vousy a my si hned povíme proč. Ricinový olej má výborné posilující účinky na pokožku tváře a strukturu vousů díky vysokému obsahu kyseliny ricinolejové. Ta oleji dodává jeho typicky vysokou viskozitu a má výborné hojivé účinky. Pokožku pod vousy aktivně regeneruje, hojí a zároveň ji vyživuje do hloubky. Je tak vhodný pro suchou, namáhanou pleť se sklony k podráždění či alergiím. Pokožku promašťuje do hloubky a uzamyká v ní vlhkost. Kyselina ricinolejová nepečuje pouze o pokožku, ale také o Vaše vousy, kterým dodává sílu, pružnost a zdravý lesk. Díky vyšší viskozitě ricinového oleje jsou Vaše vousy hutnější a lépe drží tvar.

Profil mastných kyselin:


Starší příspěvek Novější příspěvek